Mooie prinses in nieuwe 'The Witcher'-serie heeft Nederlands tintje

Nederland staat niet bekend als modeland, maar onze ontwerpers doen het goed over de grens.

Valeria Milić, 30-12-2022 07:55

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

'Nederlandse mode' wekt wellicht de komische associatie met 'kortpittig'. Er zijn echter genoeg ontwerpers die het uitstekend doen over de grens. Viktor & Rolf, met actrice Tilda Swinton als hun muze, zagen hun creaties al vaker op de rode loper voorbijkomen. Zij zijn echter niet de enigen.
Meest recent zijn creaties van de Nederlandse Iris van Herpen te bewonderen in The Witcher: Blood Origin. Van Herpen heeft de kostuums van keizerin Merwyn (Mirren Mack) voor haar rekening genomen.

In de leer bij Alexander McQueen

Hieronder kun je de mooie japonnen van de keizerin bewonderen. De foto's laten Van Herpen's stijl goed zien. Nadat zij stage liep bij, onder andere, Alexander McQueen, begon Van Herpen haar eigen label in 2007. Zo heeft zij ondermeer samengewerkt met Beyoncé en Björk.

Soepele vormen met futuristisch tintje

De ontwerpen worden gekenmerkt door soepel vallende outfits die doen denken aan een sculptuur. Tevens zit er een sci fi-achtig tintje aan. Van Herpen gebruikt diverse technologieën bij het ontwerpen. Voor deze multidisciplinaire aanpak kreeg zij in 2017 dan ook de Johannes Vermeer Prijs. Deze wordt uitgereikt aan innovatieve kunstzinnige mensen die verschillende gebieden samenbrengen.

Nederland is overduidelijk verre van 'kortpittig' wanneer het mode betreft. Van Herpen's elegante, futuristische kostuums doen het duidelijk ook prima in een allesbehalve grijs verleden.

The Witcher: Blood Origin kun je in zijn geheel bekijken op Netflix.

Lees meer over: The Witcher Blood Origin, Netflix, Joey Batey, Lenny Henry, Mirren Mack, Michelle Yeoh, Iris van Herpen

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in