Sea Snake-acteur hield persoonlijk ongemak schuil tijdens 'House of the Dragon'

Hoofd van de Velaryons Corlys bevaart de zeeën rond Westeros, Steve Toussaint slaat liever over.

Valeria Milić, 30-12-2022 08:32

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Steve Toussaint is zeer te spreken over zijn rol als Corlys Velaryon. De patriarch speelt een belangrijke rol in de Dance of Dragons, de onderlinge strijd om de IJzeren Troon. Met het oog op één ding leek het Toussaint echter wijsheid om zijn mond te houden.
In een gesprek op het Youtube-kanaal van Zweedse tv-criticus Jonatan Blomberg vertelt de acteur wat dit was.

Targaryens de hemel, Velaryons het water

De Velaryons zijn de enige familie, naast de Targaryens, die destijds uit Valyria naar Westeros zijn gekomen. Ook al zijn ze drakenrijders zoals de Targaryens, hun voornaamste kracht is de zee. Corlys staat dan ook bekend als de Sea Snake, een onverschrokken kapitein.

Zeeziekte verbergen

Toussaint geeft aan dat hij op een gegeven moment last kreeg van zeeziekte: "Langzaam maar zeker sloop zeeziekte erin. De laatste keer dat ik op een bootje zat....ugh," vertelt de acteur. Gelukkig waren er in seizoen 1 niet al te veel scènes op zee, dus Corlys Velaryon's benen stonden stevig aan land.

In seizoen 2 gaat hier ongetwijfeld verandering in komen, wanneer de strijd tussen Rhaenyra's (Emma D'Arcy) fractie en die van haar halfbroer Aegon (Tom Glynn-Carney) losbarst.

De opnames van seizoen 2 van House of the Dragon gaan in 2023 van start.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.

Hieronder zie je een clip van het interview:
Lees meer over: House of the Dragon, HBO Max, Emma Darcy, Matt Smith, Paddy Considine, Eve Best, Ewan Mitchell, Steve Toussaint, John MacMillan, Matthew Needham, Fabien Frankel

Populair nieuws