Het meest afgrijselijke personage uit 'House of the Dragon' volgens de fans

In een Reddit poll hebben fans een verrassende keuze gemaakt voor het meest negatieve personage.

Valeria Milić, 27-12-2022 17:09

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Seizoen 1 van House of the Dragon heeft prima kritieken gekregen, zowel voor het acteerwerk als voor het schrijven. Op Reddit hebben de fans nu besproken wie de titel van het slechtste personage verdient.

Verrassende keuze

Het moge duidelijk zijn dat er genoeg figuren in House of the Dragon rondlopen die met recht de titel 'verschrikking' verdienen. De onverwachte 'winnaar' blijkt echter Criston Cole.


Geen ontwikkeling

Wat sterk opvalt is dat Cole meer stemmen heeft gekregen dan Daemon en Larys bij elkaar. Dit terwijl de rebelse Targaryen letterlijk zijn vrouw de hersenen heeft ingeslagen. Larys is een bizar type dat ook nog eens zijn eigen vader en broer vermoordt.

Vergeleken met hen lijkt de impulsieve Cole kinderspel. Dit laatste is precies wat hem zo triest maakt volgens de Redditors: hij heeft niet echt een karakter.

Van sympathie naar irritatie

Zoals /u/flammifera uitlegt: "In eerdere afleveringen zien we hem met morele keuzes worstelen. Hij is impulsief en denkt niet goed na, dat is ergens wel te begrijpen. Maar hier is gewoon niets mee gedaan. Je ziet geen gesprek met Rhaenyra en hoe beiden het einde van hun relatie ervaren. Hij is domweg in een boze, bittere en wrokkige man veranderd. Je ziet niet hoe en waarom hij zo is geworden, dus als kijker vind je hem alleen nog maar irritant."

Geen consequenties

Cole's gedrag brengt hem schijnbaar nooit in de problemen, en dat is ongeloofwaardig vinden de fans. Zo vermoordt hij prins-gemaal Laenor's getuige (en tevens geheime partner) Joffrey. Dit gebeurt op de bruiloft van Laenor en Rhaenyra, ten overstaan van iedereen. Kennelijk wordt hij hiervoor nooit op het matje geroepen.

De showrunners hebben Cole's karakter niet goed uitgewerkt. Als kijker verlies je dan de interesse. Cole blijkt gewoon één of ander rancuneus en zielig mannetje te zijn.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.
Lees meer over: House of the Dragon, HBO Max, Emma Darcy, Matt Smith, Paddy Considine, Eve Best, Ewan Mitchell, Steve Toussaint, John MacMillan, Matthew Needham, Fabien Frankel

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam