De toekomst van 'The Witcher' na vertrek Cavill en floppen 'Blood Origin'

Na een knaller van een eerste seizoen, lijkt tegenslag in het verschiet te liggen voor 'The Witcher'.

Valeria Milić, 02-01-2023 22:17

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het eerste seizoen van The Witcher was een tophit: 541 miljoen streaming-uren in de eerste maand, en de achtste plaats in de lijst van Engelstalige series. Na het aangekondigde vertrek van Henry Cavill en trieste ontvangst van de spin-off miniserie Blood Origin rijst de vraag: moet men zich zorgen gaan maken?
De populaire serie heeft op een aantal vlakken kritiek gekregen.

Opstappen hoofdrolspeler

Henry Cavill's vertrek veroorzaakte onrust: het was onverwacht en onduidelijk. De critici waren zeer positief over de manier waarop hij de rol gestalte gaf, een mening die ook door de fans werd gedeeld. Zal Liam Hemsworth Geralt net zo goed neer weten te zetten? Sommige fans geven aan het vierde seizoen met zorg tegemoet te zien.

Teleurstellende Blood Origin

De verwachtingen voor de spin-off waren hoog, maar de serie is unaniem neergesabeld. Fans vonden het verhaal "saai" en "oninspirerend", met "tijdverspilling" als slagroom op de taart. Blood Origin heeft de dubieuze eer van Netflix-serie met de laagste publieksscore op Rotten Tomatoes: een bedroevende 8%.

Waarheen, waarvoor?

Een terugkerend punt van kritiek zijn de afwijkingen ten opzichte van de boeken waar de serie op gebaseerd is. Ook in Blood Origin was dit het geval, waar wederom op gewezen is door kijkers. Tot zover zijn de wijzigingen enigszins geaccepteerd, maar in hoeverre zullen fans bereid zijn om dit te blijven doen?

Het ziet er naar uit dat de komende seizoenen 3 en 4 uiteindelijk zullen aantonen hoe het met de populariteit van The Witcher gesteld is.

Je kunt The Witcher nu bekijken op Netflix.

Lees meer over: The Witcher, Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Liam Hemsworth

Populair nieuws