search
'Vikings: Valhalla' blijkt een grote uitdaging, maar er komt meer aan
Series / Nieuws

'Vikings: Valhalla' blijkt een grote uitdaging, maar er komt meer aan

'Vikings: Valhalla' showrunner Jeb Stuart vertelt over de toekomst van de serie.

Fans van Vikings: Valhalla kunnen rustig ademhalen, want seizoen 2 van de serie komt er binnenkort gewoon aan. Showrunner Jeb Stuart heeft meer over dit nieuwe seizoen verteld in een interview, waarin hij ook vertelt dat het plannen van de serie een vrij grote uitdaging was.

Tijdens een live Q&A werd Stuart gevraagd of de serie de verhaallijn van seizoen tot seizoen gepland had. Daarop zei hij simpelweg: "Nee, we plannen zeker niet seizoen voor seizoen". Een deel van de planning komt volgens Stuart voort uit zijn streven om de geschiedenis van de echte figuren waarop de serie gebaseerd is te volgen.

Kans op meer seizoenen


Dat hield in dat de zaken in een vroeg stadium opgezet moesten worden en de eerste drie seizoenen vanaf het begin die opzet moesten volgen:

"Ik wist waarover seizoen 3 zou gaan vanwege die cultuurverandering, ik wist dat we uiteindelijk naar de Nieuwe Wereld moesten gaan", legt Stuart uit. "En we weten wat er op dat moment in Europa gebeurt. Voor ons is dat spannend. Dus ja, ik doe deze serie niet per seizoen".

Hoewel de serie dus in eerste instantie gepland staat voor drie seizoenen, denkt Stuart ook na over wat daarna volgt: "Ik heb een concreet plan voor, hopelijk, een vierde, vijfde en zesde". Die seizoenen zou hij dan in één keer willen opnemen, als vervolg op het drieluik.

Vikings: Valhalla seizoen 2 is vanaf 12 januari te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen