Ook drama achter de schermen bij 'House of the Dragon'

Voormalig co-showrunner lag overhoop met productie over de rol van zijn vrouw en vertrok.

Bas de Kramer, 05-01-2023 07:17

De serie House of the Dragon zit natuurlijk helemaal volgepompt met drama. We hebben nu echter begrepen dat het drama zich niet alleen op het scherm maar ook achter de schermen afspeelt.
Enige tijd geleden nam co-showrunner Miguel Sapochnik afscheid van de HBO Max-serie. DIt leek allemaal in overleg te zijn verlopen maar e.e.a. lijkt nu toch anders in elkaar te zitten.

Ruzie om vrouw

De vrouw van Sapochnik, Alexis Raben, verscheen in vier afleveringen van House of the Dragon als Talya, hofdame van Queen Alicent, en was daarnaast ook producer in het eerste seizoen. Toen Sapochnik vroeg om Raben wederom op te nemen in het productieteam voor het tweede seizoen weigerde HBO naar verluidt, daarbij verwijzend naar haar gebrek aan ervaring. House of the Dragon was haar eerste klus.

No Comment

HBO heeft geen commentaar gegeven op het drama rond het vertrek van Sapochnik, die de pilot en de zevende aflevering van de serie regisseerde. Bedenker Ryan Condal zal nu als de enige showrunner voor de serie dienen.

Reddit blij

De meeste fans zijn hier allemaal maar blij mee. Op Reddit staat bijvoorbeeld: "Hij lijkt een echte boekenfan, en iemand die er echt in zit door fan te zijn en die veel respect heeft voor George - niet alleen iemand die betrokken is om een eigen cv uit te bouwen".

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.


Lees meer over: house of the dragon, hbo max, paddy considine, koning viserys

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in