search
Verklaart deze 'Doctor Who'-theorie de grootste angst van The Doctor?
Series / Nieuws

Verklaart deze 'Doctor Who'-theorie de grootste angst van The Doctor?

The Doctor uit \'Doctor Who\' heeft één angst, maar daar schuilt misschien meer achter dan je zou denken.

Hoewel The Doctor niet veel angsten heeft, is er één ding dat hem de stuipen op het lijf jaagt. Volgens een fan-theorie schuilt hier meer achter dan je in eerste instantie zou verwachten.

Door de tweede aflevering van seizoen 8 van Doctor Who, genaamd The Mind of Evil, weten we dat The Doctor bang is om te verbranden. Hoewel het volkomen logisch lijkt om hier bang voor te zijn, geloven sommige fans dat er een diepere betekenis schuilt achter de voorzichtigheid van The Time Lord als het om vuur gaat.

Vuur is niet het probleem


Zoals we weten verandert The Doctor van tijd tot tijd in een compleet nieuwe persoon. Dit lijkt natuurlijk best wel handig, want zo'n vorm van onsterfelijkheid werkt nou eenmaal het beste voor hem. Maar soms kan deze regeneratie een tragische ervaring zijn.

Bij het analyseren van The Doctor's angst voor verbranding die onthuld werd in The Mind of Evil, bood Redditor TheEnder36 een onverwachte parallel. Wat als het niet vuur is waar The Doctor zo bang voor is, maar eerder de regeneratie die daarbij dreigt te horen?

Het hele proces brengt immers veel elektriciteit met zich mee als het gaat om visuele effecten. Bovendien omschreven Doctors dat een regeneratie voelt alsof elke cel in hun lichaam brandt. Volgens de Redditor kan het vuur waar Doctor bang voor is onbewust verband houden met het gevoel van moeten regenereren.

2023 wordt een goed jaar voor Doctor Who-fans, want vanwege het 60-jarige jubileum komen er verschillende specials aan. De serie is te zien op Amazon Prime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen