search
Dit wordt de belangrijkste verhaallijn in  het nieuwe seizoen van 'Wednesday'
Series / Nieuws

Dit wordt de belangrijkste verhaallijn in het nieuwe seizoen van 'Wednesday'

Co-schrijver Al Gough deelt de focus voor het nieuwe 'Wednesday'-seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu de kogel door de kerk is, is iedereen natuurlijk reuze benieuwd wat we kunnen verwachten. Het schrijversteam heeft al eerder gehint op Wednesday's relatie met haar moeder Morticia (Catherine Zeta-Jones). Nu wordt het dan wat specifieker.

De relatie tussen Enid en Wednesday staat centraal in het tweede seizoen.

Meer dan vriendschap?


Vanaf het begin vonden fans al dat er meer mogelijk was tussen Wednesday en Enid. Hoofrolspeelster Jenna Ortega heeft al eens aangegeven dat "in een perfecte wereld" Wednesday en Enid een stel zouden zijn. De schrijvers geven aan dat ze zeker open staan voor feedback van de kijkers.

Queerbaiting


Wel heeft Wednesday te maken gekregen met kritiek. Sommigen vonden dat er sprake was van zogeheten queerbaiting: een niet-hetero relatie suggereren die er vervolgens niet komt. Dit is een marketingtechniek om aan een zo breed mogelijk publiek te appelleren.

Personages vormen zichzelf


Verliefdheid kan een valide ontwikkeling zijn. Al Gough noemt in dit verband dan ook hoe "personages zichzelf onthullen". Hij doelt hiermee op het fenomeen dat personages soms doen wat ze 'zelf' willen.

Het verhaal bepaalt


Seizoen 1 heeft echter overwegend een basis gelegd. De band tussen de twee personages is pas gevormd. Een verhaal haasten heeft geen nut, noch een romance in het verhaal proppen omdat de kijkers dat zo leuk vinden.

Vaststaat dat Enid en Wednesday op de voorgrond zullen staan in het nieuwe seizoen, en dat hun band uitgediept wordt. Hoe dat in zijn werk zal gaan? Wednesday zal ongetwijfeld doen wat ze zelf wil.

In de tussentijd kun je seizoen 1 van Wednesday streamen op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen