search
In het veelbelovende 'The Last of Us' zijn er geen good guys of bad guys
Series / Nieuws

In het veelbelovende 'The Last of Us' zijn er geen good guys of bad guys

Het mooie aan een serie is dat er dieper op sommige personages in kan worden gegaan.

Het is veel in het nieuws en belooft heel wat. Over een week is de release van HBO's megaproductie The Last of Us. De makers Neil Druckmann en Craig Mazin vertellen meer over de wereld van de serie en alle figuren die daar deel van uit maken.

De serie is gebaseerd op het wereldberoemde computerspel The Last of Us. Druckmann, die nu samen met Mazin de serie produceert, was ook de oorspronkelijke maker van het computerspel en legt uit dat er nu in de serie meer afgeweken kan worden van het personage van Joel. Vanwege de gameplay lag het perspectief voornamelijk bij hem.

Meer vrijheid, meer verhaal


Het verhaal werd in het computerspel soms ook vanuit het perspectief van Ellie vertelt maar daar hield het dan wel bij op. In de serie is er meer ruimte om de ontwikkelingen van andere personages te zien. Een daarvan is die van Bill. In de serie zal hij worden gespeeld door Nick Offerman (Parks & Recreation) en komt ruimschoots aan bod.

In de post-apocalyptische wereld leren kijkers de overlevenden kennen. Deze groepen mensen hebben elk hun eigen motivatie en elk hun eigen normen en waarden. Het is volgens de makers duidelijk dat in de serie iedereen moreel gezien in het midden zit. Er zijn geen echte slechteriken, noch heiligen.

Vanaf 15 januari is The Last of Us te zien op HBO Max.





Aanbevolen artikelen