search
'The Last of Us' is trouw aan de game: bekijk het bewijs
Series / Nieuws

'The Last of Us' is trouw aan de game: bekijk het bewijs

Tot vreugde van gamers houden makers van 'The Last of Us' zich aan het bronmateriaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog minder dan 10 dagen in het verschiet, is er nu een featurette te bekijken waarin Neil Druckmann en Craig Mazin hun visie toelichten.

De video, die je onderaan kunt bekijken, valt in goede aarde bij gamers.

Cordyceps bestaat echt


Het virus in de game is niet verzonnen, ware het niet dat het alleen effect heeft op mieren. Het team van Naughty Dog, dat de game ontwikkelde, bedacht hoe een gelijksoortig virus mensen zou beïnvloeden: een schimmel die tot waanzin leidt.

Verlies en trauma als kern


Naast dit horror-element vormt verlies en het verwerken van trauma het hart van The Last of Us. Joel (Pedro Pascal) is gevormd door een tragedie: hij kon zijn dochter Sarah (Nico Parker) niet redden op Outbreak Day. Wanneer hij de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) naar de Fireflies moet zien te smokkelen, beseft Joel niet hoe belangrijk Ellie eigenlijk is.

Eerste reacties


De reacties op de featurette liegen er niet om: "Je weet dat het goed zit als de beelden je flashbacks geven richting de game" valt in één commentaar te lezen. "Ik keek laatst naar conceptuele beelden van Joel en er zat er één tussen die sprekend leek op Pedro Pascal", aldus een andere fan. Verder wordt gesproken over Sarah's dood in de game en hoe dit in de miniserie gebracht gaat worden.

Het voorproefje doet duidelijk naar meer smaken: The Last of Us is vanaf 16 januari te bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen