Afronding van Next Generation in 'Star Trek: Picard' seizoen 3

Patrick Stewart legt uit dat de banden met oude vrienden wel veranderd zijn.

Valeria Milić, 10-01-2023 09:03

In het slotseizoen van Star Trek: Picard zal de bemanning van de USS Enterprise ook onderlinge onafgemaakte zaken af gaan ronden.
Showrunner Telly Matalas kan niet wachten om de vertrouwde personages het verhaal te geven dat zij verdienen.

Lange geschiedenis

In een persverklaring van Matalas: "Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik naar de tv-première van 'Star Trek: The Next Generation' zat te kijken met mijn vader. Ik vind het een eer om alle leden van de Enterprise dan ook het slotavontuur te geven".

Verhoudingen veranderd

De plot van seizoen 3 begint met de ontvoering van Dr. Beverley Crusher. Patrick Stewart geeft aan dat het wel wat ingewikkelder ligt: "Daarvoor verdween ze zomaar uit zijn leven. Hij voelde zich verlaten door haar, dus dat komt er ook bij wanneer ze elkaar weer treffen". Worf heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgmaakt, geeft de veteraan-acteur aan: "In het verleden wist je altijd wat voor soort nors antwoord je kon krijgen, maar Worf is echt veranderd. Dit gaan we ook zien in dit seizoen".

Zo te horen wordt het verhaal niet afgeraffeld maar wordt voortgeborduurd op de lange geschiedenis die de kijker heeft met de bemanning van de USS Enterprise.

Op 23 februari 2023 gaat Star Trek: Picard in première op Prime Video

Lees meer over: Star Trek, Picard, Patrick Stewart, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Marina Sirtis, Gates MacFadden, Jeri Ryan, Brent Spiner

Populair nieuws