'The Last of Us' gaat alle verwachtingen overtreffen

'The Last of Us' gaat verwachtingen overtreffen

Volgende week gaan we zien of deze woorden ook echt te vertrouwen zijn.

Zilko Tarici, 10 januari 2023 09:38

HBO's live-action verfilming van de game The Last of Us moet de naam van de franchise hoog houden. En dat wordt nogal een kluif, want de games zijn zeer geliefd. Gaat het de makers lukken? Dit zeggen ze er zelf over.
Naar aanleiding van wat we hebben gezien van de serie, lijkt het een behoorlijk getrouwe verfilming van de game te worden. Pedro Pascal lijkt perfect gecast als Joel, en Bella Ramsey lijkt als Ellie misschien wel de show te gaan stelen.

HBO en de makers van de serie willen echter niet alleen de game exact nabootsen. Ze willen én trouw blijven aan het bronmateriaal én onze verwachtingen overtreffen.

Hooggespannen verwachtingen
Tijdens de persronde voor de serie sprak Slashfilm met mede-bedenker Craig Mazin over de manier waarop hij het geliefde spel heeft getracht te verfilmen:

"Er wordt vaker gepraat over het 'ondermijnen van verwachtingen'. Maar dat wil ik helemaal niet doen. Ik wil juist dat mensen denken dat de serie zó goed wordt, en dat wij er dan nog eens een schepje bovenop doen."

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van elke Last of Us-fan. Eind deze week gaan we zien of deze woorden ook op waarheid berusten.
Lees meer over: Pedro Pascal, The Last of Us, Bella Ramsey, HBO Max, Nick Offerman

Populair nieuws