Filmklassieker 'Grease' is terug als serie in nieuwe beelden van Paramount+

Nieuwe beelden 'Grease'-serie van Paramount+

Menig omroepen graven in de nostalgie, zo ook in deze nieuwe muzikale komedie.

Glenn Walsh, 10 januari 2023 10:21

Een van de films die bij de meeste mensen in het collectief geheugen staat is Grease. De klassieker uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John komt terug als serie en Paramount komt met een releasedate en een nieuwe teaser.
De nieuwe serie Grease: Rise of the Pink Ladies speelt zich vier jaar af voor de gebeurtenissen uit de film en voordat de rock-'n'-roll zijn intrede had gedaan in de jongerencultuur. Vier buitenbeentjes die klaar zijn met de status quo beginnen hun eigen avontuur en maken hun eigen plezier wat voor altijd de Rydell High school verandert.

Nieuwe muziek, nieuwe liedjes

Maker van de nieuwe serie Annabel Oakes doet ook een duit in het zakje van de politiek-maatschappelijke thema's die veel programmamakers tegenwoordig in hun series proberen te verwerken. Zo vertelt ze dat de serie een kans biedt om de strijd van toen te laten zien die overlapt met thema's als die van vandaag zoals racisme.

De originele film stond natuurlijk bekend om alle songs die zo'n beetje iedereen kan meezingen. In Grease: Rise of the Pink Ladies worden volledig nieuwe liedjes gemaakt, geschreven door de Grammy-genomineerde songwriter en producer Justin Tranter. Hij werkte eerder samen met Dua Lipa, Lady Gaga en The Chicks.

Kijk hieronder naar de nieuwe teaser. De première van Grease: Rise of the Pink Ladies staat gepland op 6 april.

Lees meer over: Grease, Rise of the Pink Ladies, John Travolta, Olivia Newton John, Annabel Oakes, Justin Tranter, Paramount

Populair nieuws