search
'Elvis'-hoofdrolspeler eert Elvis' onverwacht overleden dochter Lisa Marie Presley
Films / Nieuws

'Elvis'-hoofdrolspeler eert Elvis' onverwacht overleden dochter Lisa Marie Presley

Twee dagen na haar aanwezigheid bij de Golden Globes is Lisa Marie Presley overleden.

De film Elvis van regisseur Baz Luhrmann (Strictly Ballroom, Moulin Rouge) heeft hoge ogen gegooid bij de laatste Golden Globes. Hoofdrolspeler Austin Butler won als Beste Acteur. Helaas heeft één en ander nu een triest vervolg gekregen.

Veel te vroeg is Elvis' dochter, de sympathieke Lisa Marie, onverwachts overleden aan een hartstilstand. Op donderdagochtend werd een ambulance gebeld, die ter plekke hartmassage gaf. In het ziekenhuis is Lisa Marie uiteindelijk overleden. Zij werd 54 jaar.

Icoon als mens


De film Elvis is gemaakt met volledige medewerking van Elvis' ex-vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie. Luhrmann had de juiste toon getroffen, vonden de nabestaanden. Lisa Marie, zelf ook muzikante, was van mening dat de film over haar vader met liefde en vooral respect was gemaakt. Dit was een film waar ze zelf naar kon kijken, en waar ook haar kinderen naar konden kijken.

Hieronder haar onverwachte verschijning bij de Golden Globes:



Eerbetoon gaat viraal


In zijn toespraak bedankte Butler Priscilla en Lisa Marie: door hun openheid en het delen van hun herinneringen was hij in staat geweest om Elvis zo goed te spelen. Butler's eerbetoon heeft met het oog op deze trieste gebeurtenis zo mogelijk nog meer betekenis gekregen.



De film Elvis kun je bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen