search
 'Dahmer'-acteur Evan Peters krijgt forse kritiek van de moeder van slachtoffer
Series / Nieuws

'Dahmer'-acteur Evan Peters krijgt forse kritiek van de moeder van slachtoffer

Over de miniserie 'Dahmer' is het nodige gezegd, helemaal na de Golden Globes-uitreiking.

Dahmer was een weergaloos succes op Netflix. Hoofdrolspeler Evan Peters won zelfs een Golden Globe voor Beste Acteur in een Miniserie. De nabestaanden zien het echter anders. De vraag rijst: zijn er teveel verfilmingen over Dahmer?

Shirley Hughes is de moeder van Tony Hughes. De doofstomme man was het twaalfde slachtoffer.

Trauma herhalen


Shirley Hughes vindt het schandalig dat Peters de slachtoffers niet noemde in zijn toespraakje. Ook begrijpt ze niet waarom er maar verfilmingen bij blijven komen: "Ik begrijp niet hoe je de families maar door de mangel kunt blijven halen door te blijven verfilmen."

Geen contact met nabestaanden


Verder geeft Shirley Hughes aan dat niemand contact met haar heeft gezocht over het maken van de serie. Rita Isbell, de zus van het elfde slachtoffer Errol Lindsey geeft hetzelfde aan. Ook Eric Perry, neef van de vermoorde Lindsey, onderschrijft dit:



Minimaal twintig verfilmingen


Volgens maker Ryan Murphy zou er contact zijn gezocht met nabestaanden, maar hadden mensen niet gereageerd.

Deze uitwisselingen roepen de vraag op of er zoiets bestaat als teveel aandacht aan iets geven. Op Wikipedia alleen al worden er twintig verfilmingen over de zaak Dahmer vermeld. De grens tussen integer een verhaal willen vertellen, hoe macaber ook, en sensatie blijkt nu ook weer dun te zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen