search
Makers van gruwelserie 'Dahmer' weerleggen de kritiek van slachtoffers
Series / Nieuws

Makers van gruwelserie 'Dahmer' weerleggen de kritiek van slachtoffers

Volgens de showrunner en hoofdrolspeler is de serie naar eer en geweten gemaakt.

Na het grote succes van de serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story volgde al snel een grote golf van kritiek. Veel hiervan kwam vanuit de hoek van de nabestaanden van de slachtoffers. In een recent interview verdedigen maker Ryan Murphy en hoofdrolspeler Evan Peters de serie en zeggen volop achter de serie te staan.

Het scheen op de set al heel stil en vooral heel serieus te zijn. Je kon een speld horen vallen volgens Ryan Murphy. Ze waren erg op de hoogte dat ze met ontzettend moeilijk materiaal moesten werken en hele prangende maatschappelijke onderwerpen zoals homofobie, systematisch racisme en blanke privilege moesten behandelen.

Fysiek en mentaal lijden
Murphy wist ook al voordat de productie begon dat het heel zwaar zou worden voor Evan Peters, die in de serie de rol speelt van de Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Los van de psychische transformatie onderging Evan Peters een dieet van geen koolhydraten en geen suiker waarbij de acteur acht kilo afviel.

Veel nabestaanden hadden kritiek op de serie waarbij sommige zeiden dat ze in geen enkel opzicht betrokken waren bij de productie. Murphy stelt echter dat hij wel degelijk nabestaanden heeft benaderd. Zo heeft hij minstens 20 families benaderd maar nooit een antwoord van hen heeft gekregen. Dus heeft hij het vertrouwen gegeven in zijn researchteam.

Nog niet bekend met de serie of nog een keer Dahmer kijken? Check alle afleveringen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen