search
Acteurs moesten na afloop van 'Game of Thrones' souvenirs van de set jatten
Series / Featured

Acteurs moesten na afloop van 'Game of Thrones' souvenirs van de set jatten

De acteurs van 'Game of Thrones' mochten van de productie geen items van de set meenemen als souvenir.

HBO Max was nogal zuinig op de rekwisieten en kostuums na Game of Thrones. Toen de serie eindigde mochten de acteurs nauwelijks aandenkens aan de serie meenemen. Best gek, omdat deze rekwisieten niet gebruikt kunnen worden voor andere series.

Pruik van Daenerys


Emilia Clarke, die Daenerys speelde in Game of Thrones wilde graag haar platinablonde pruik meenemen, maar dat werd geweigerd. "Ik heb de pruik niet gezien. Ik had zoiets van, dat is mijn haar."

Om de pruik te kunnen dragen, moest Emilia Clarke haar hoofd deels kaalscheren tijdens het filmen. Best een emotionele handeling, niet zo vreemd dus dat ze deze graag had willen nemen. "Ik heb wel een pijl en boog van een van de veldslagen gestolen en in mijn kelding verstopt", gaf Emilia toe. "Niemand heeft het gemerkt."

Niks voor Arya Stark


Ze was niet het enige castlid dat uiteindelijk toch iets van de sets meenam. Sommige acteurs, zoals John Bradley (hij speelde Samwell Tarly) of Maisie Williams (zij speelde Arya Stark) speelden het volledig volgens de regels en hebben geen souvenirs om hen aan de serie te herinneren.

Zwaarden mee voor Sir Davos


Liam Cunningham (hij speelde Davos Seaworth) slaagde er bijvoorbeeld in om enkele propzwaarden en de kenmerkende tas van zijn personage te "ontvreemden". Jacob Anderson (hij speelde Grey Worm) kreeg één van de schaakstukken uit de kaartenkamer als aandenken.

Korset van Sansa Stark


Isaac Hempstead-Wright (hij speelde Bran Stark) pakte tijdens zijn laatste dag op de set wat houten keukengerei. Sophie Turner (zij speelde Sansa Stark) mocht haar korset houden.

Tentoonstellingen


Her en der is er dus het nodige meegenomen maar er waren genoeg rekwisieten over om Game of Thrones-tentoonstelling te kunnen houden, waar de franchise fans tevreden mee kon stellen en nog een centje aan heeft kunnen verdienen.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen