NPO deelt trailer van docuserie 'De Pompmoord'

NPO deelt trailer van docuserie 'De Pompmoord'

Na 'De Villamoord' komt KRO-NCRV met 'De Pompmoord'.

Nina Beerendonk, 19-01-2023 13:18

Anderhalf jaar nadat de KRO-NCRV met de treffende documentaireserie De Villamoord kwam, is er nu opnieuw een serie in aantocht over een groepsveroordeling. NPO heeft de trailer uitgebracht voor De Pompmoord, waarin de veroordeling van vier mannen in 2007 voor de moord op een cassière behandeld zal worden.
In 1985 werd de 28-jarige Micelle dood in haar auto gevonden, bij het Shell-tankstation in Warnsveld waar zij als cassière werkte. Destijds werd niemand gearresteerd, maar in 2004 werden vier mannen die in eerste instantie waren vrijgesproken alsnog veroordeeld door het Gerechtshof.

Onterecht veroordeeld?

In hoger beroep kregen de mannen straffen van 5 tot 8 jaar. Twee van de veroordeelden zijn inmiddels overleden. NPO beschrijft de docuserie als volgt: "Op basis van de originele verhoortapes, het politiedossier en tientallen gesprekken met veroordeelden, (oud-)rechercheurs en rechtsdeskundigen laat De Pompmoord zien hoe vier mannen opdraaien voor het doden van een jonge pompbediende in Warnsveld".

De Pompmoord is het tweede deel in het dossier Onschuldig vast?. Hierbij nemen onderzoeksjournalisten van KRO-NCRV geruchtmakende zaken onder de loep omdat er in het oorspronkelijke onderzoek mogelijk fouten zijn gemaakt.

De drie afleveringen van De Pompmoord worden vanaf donderdag 2 februari wekelijks uitgezonden. Ook is de serie vanaf 2 februari in zijn geheel te bekijken op NPO Plus.


Lees meer over: De Pompmoord, De Villamoord, KRO NCRV, NPO, Docuserie, Serie

Populair nieuws