Waarom het goed is dat deze succesvolle Netlfix-serie stopt

Het stoppen van deze Netflix-hitserie is positief

Series die stoppen is vaak negatief: het einde van deze topper is echter iets goeds.

Valeria Milic, 22 januari 2023 17:46

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Films waar een serie van wordt gemaakt lukken lang niet altijd (My Big Fat Greek Wedding, Clueless). Deze Karate Kid-films kregen eerst een geanimeerde versie die flopte (1989), maar met Cobra Kai was daar dan een succesvolle opvolger.

Met de aankondiging dat het zesde seizoen het laatste zal zijn, is dan de eindronde aangebroken. Hieronder twee redenen waarom dit juist prima is.

Afronding verhaallijnen

In de voorgaande vijf seizoenen zijn de belangrijkste ontwikkelingen getoond en hebben hun verloop gehad. Niet alleen hebben Miguel (Xolo Maridueña) en Robby (Tanner Buchanan) een goede band gekregen, ook Daniel (Ralph Macchio) en Johnny (William Zabka) hebben hun strijdbijl eindelijk begraven.

Het Sekai Taikai, een wereldkampioenschap waaraan dojo's deelnemen, is dan ook een perfect toneel om het Karate Kid-verhaal mee af te sluiten.

Stoppen op het hoogtepunt

Cobra Kai heeft als serie het evenwicht gevonden tussen jaren '80 en '90 nostalgie enerzijds, en iets nieuws bieden anderzijds.

Het verhaal begon met Miguel en gaandeweg kwamen we meer personages tegen uit het Karate Kid-universum. Miguel en de andere leden van de dojo komen voor hun eigen uitdaging te staan. Dit is een mooie verwijzing naar de locale toernees in de Karate Kid-films terwijl de huidige personages op de voorgrond staan.

Door in seizoen 5 Sekai Taikai te introduceren, staan nu dan ook de deuren open voor een spetterend en spannend einde van deze hitserie.

Kijk Cobra Kai op Netflix.

Lees meer over: Cobra Kai, Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Mariduena, Tanner Buchanan, Thomas Ian Griffith

Populair nieuws