Op deze dag start alweer het 26e seizoen van 'South Park' op Comedy Central

Datum nieuwe seizoen 'South Park' bekend

Onze favoriete lagere school-boefjes zijn weer te zien op Comedy Central.

Valeria Milic, 23 januari 2023 07:19

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Na een schamel aantal afleveringen als gevolg van de Covid-pandemie, is de animatieserie South Park dan eindelijk terug met een volledig seizoen. Dit wordt onderhand het 26e, een bewijs dat de serie allesbehalve aan populariteit heeft ingeboet.

Op 8 februari start het nieuwste seizoen op de Amerikaanse Comedy Central. De verwachting is dat de Nederlandse versie niet lang daarna op zich zal laten wachten.

Magere South Park-jaren

Toen de Covid-pandemie een feit was, werd hierdoor het maken van nieuwe afleveringen gehinderd. Seizoen 23 werd in 2019 uitgezonden, en de seizoenen 24 en 25 staken anders in elkaar dan de fans gewend waren. Seizoen 24 bracht vier specials, terwijl het daaropvolgende seizoen slechts 6 afleveringen bracht, vergezeld van twee aanvullende specials.

Verschillende platforms

Daarnaast hebben de makers Trey Parker en Matt Stone een deal afgesloten met de Amerikaanse Paramount+ en, eveneens Amerikaanse, HBO Max. Hierdoor waren de specials en de afleveringen ook nog eens op aparte platforms te bekijken. Vanaf 2025 zal South Park naar verwachting volledig overgezet zijn op Paramount+.

De Nederlandse kijker zit goed, blijkens de website die alle seizoenen aanbiedt: kijk ze hier.
Lees meer over: South Park, Trey Parker, Matt Stone, Brian Graden

Informatie over de serie: South Park

Populair nieuws