search
'South Park' heeft het leven van Ed Sheeran verpest
Series / Nieuws

'South Park' heeft het leven van Ed Sheeran verpest

South Park maakte een aflevering tegen roodharigen en daar heeft Sheeran last van gehad.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Muzikant Ed Sheeran zegt dat een aflevering van South Park die in 2005 verscheen zijn leven "verpest" heeft. Dat vertelde de acteur tijdens een interview met Slam Radio.

Sheeran vertelt dat de manier waarop South Park in die aflevering behoorlijk grof omging met roodharigen ('gingers') ertoe leidde dat mensen in de Verenigde Staten roodharigen enorm belachelijk maken. Voor die aflevering verscheen wisten mensen volgens Sheeran "niet echt wat een ginger was".

South Park-aflevering
"Rood haar hebben in Engeland is altijd al iets geweest waar mensen je over belachelijk maakten," aldus Sheeran. "Maar het was nooit een ding in Amerika. Mensen wisten niet wat een ginger was in Amerika."

Hij ging verder: "Die aflevering van South Park heeft verdorie mijn leven verpest."

In de aflevering, Ginger Kids uit seizoen 9, zien we hoe Cartman helemaal los gaat op roodharigen met een bleke huid en sproetjes. Hij noemde het een ziekte, 'Gingervitis', en claimde dat ze geen ziel hebben. Het leidt tot heel wat gedoe, waarbij Stan en Kyle besluiten om Cartman terwijl hij slaapt in een roodharige te veranderen. Dat gaat ook weer mis, want Cartman verzamelt de roodharigen om een 'Ginger Separatist Movement' op te zetten, die ertoe leidt dat roodharige kinderen niet-roodharigen ontvoeren en zich erop voorbereiden hun levens op te offeren.

"Ik ging naar Amerika en iedereen zei daar: 'Ik hou van je haar man'. En ik dacht alleen maar: 'Oh mijn god, dus mensen houden van mijn haar?' En toen kwam die aflevering uit en was het dat voor de rest van mijn leven."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen