search
De aanpassing op de 'Infected' in 'The Last of Us' krijgt toelichting
Series / Nieuws

De aanpassing op de 'Infected' in 'The Last of Us' krijgt toelichting

De Infected zijn aangepast voor een goede omschakeling te maken naar de tv-vertelling.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Last of Us is tot dusver een spectaculair succes. Men is door het dolle heen over deze hitserie, maar de 'dolheid' van de geïnfecteerden in het verhaal is desalniettemin veranderd.

De makers Craig Mazin en Neil Druckmann lichten toe waarom zij voor deze aanpak hebben gekozen.

Ander type zombie


Zowel in de game als in de serie zijn de Infected een soort zombies. Ook verspreidt het virus zich middels bijten en speeksel. De Infected eten weliswaar niemand op, maar je wilt ze toch echt niet tegenkomen.

Geen sporen in de lucht


In de game is er echter ook sprake van verspreiding middels sporen via de lucht, echter niet in de serie. Mazin: "Prima voor een game, maar je ziet de fans al discussiëren op Twitter over windkracht en richting van verspreiden. De lat voor het sci fi-element licht hoog in series."

Collectief bewustzijn


Druckmann en Mazin hebben in de tv-verfilming een collectief bewustzijn geïntroduceerd. Dit principe is te vergelijken met een mierenkolonie, waarbij alle mieren als het ware weten wat ze moeten doen. "Je stapt ergens op de schimmel, en je bent het haasje. Micro-organismes kunnen in het echt op die manier communiceren, maar zijn helaas erg gevaarlijk. In de serie doe je letterlijk een misstap en je krijgt de kudde op je dak," geeft Mazin aan.

Passende wijziging


Dat de wijziging van de game-mythos het verhaal hiermee ten goede komt staat vast. Het zogeheten 'wood wide web' is hiermee een onzichtbare slapende vijand geworden. Deze zal de kijkers ongetwijfeld op het puntje van hun stoel laten zitten.

Kijk The Last of Us op HBO Max.

Bekijk op instagram



Aanbevolen artikelen