De 4 grootste verschillen van 'The Last of Us' met de videogame

Grootste verschillen van 'The Last of Us' met game

De serie blijkt zich niet geheel aan de richtlijnen van de game te houden.

Fleur van Laar, 27 januari 2023 07:53

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Gebaseerd op het razend populaire spel The Last of Us heeft HBO Max de game omgetoverd tot een gelijknamige serie. Ondanks dat de basis bij het spel ligt zijn er toch een aantal veranderingen aangebracht.
De game zelf kwam uit in 2013 en is te spelen op de playstation. Het is natuurlijk niet heel onverwachts dat er wat aanpassingen zijn gemaakt in het plot. Een game en een serie zijn namelijk een compleet andere ervaring. Hieronder zijn de grootste veranderingen op een rijtje gezet.

Op zoek naar de kern van de infectie

Een van de grootste veranderingen is toch wel zeker de focus op de oorsprong van de infectie. In de serie wordt dit namelijk veel meer belicht dan in de game. Zo start de tweede aflevering meteen met een fragment over een onderzoek naar het virus door een professor. Dit speelt zich af in Jakarta waar het is ontstaan.

Een nieuwe verspreider

The Last of Us aflevering 2 introduceert ook een andere grote verandering in HBO's serie ten opzichte van het originele spel namelijk ranken van planten, een soort takjes. In HBO's The Last of Us vervangen ranken de het concept van sporen uit de game die het virus verspreiden.

Een andere bestemming

In The Last of Us eindigt de State House sequentie met Tess die Joel smeekt Ellie naar Tommy te brengen. Het einde van Last of Us episode 2 wijkt hier enigszins van af, met Tess die Joel vertelt Ellie naar Bill en Frank te brengen, die Ellie uit Joels handen zullen nemen.

Het afscheid van Tess

De laatste verandering is de manier waarop we afscheid nemen van Tess. In de game verdwijnt ze in de horde geïnfecteerden. In de serie krijgt ze echter een bevredigender einde. Zo sterft ze bij het opblazen van het State House, om wraak nemen op de geïnfecteerden terwijl dit Joel en Ellie tijd geeft om te ontsnappen.

Voor wie al razend benieuwd is naar de volgende aflevering kan hieronder alvast de trailer bekijken:


The Last of Us is te streamen op HBO Max.
Lees meer over: The Last of Us, HBO Max, Pedro Pascal, Bella Ramsey

Populair nieuws