search
Oorlog tussen de streamingsdiensten: opvolger van 'Band of Brothers' te duur voor HBO
Series / Nieuws

Oorlog tussen de streamingsdiensten: opvolger van 'Band of Brothers' te duur voor HBO

'Masters of the Air' werd door HBO te duur bevonden en stapte over naar Apple TV.

HBO produceerde eerder de succesvolle oorlogsseries Band of Brothers en The Pacific. Ook de opvolger hiervan: Masters of the Air werd in eerste instantie door HBO geproduceerd. Al snel bleek de serie echter te duur voor HBO en was Apple TV er als de kippen bij om de serie over te nemen.

Plot


Masters of the Air is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller. Het is het waargebeurde en persoonlijke verhaal van de piloten van Amerikaanse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog.

Emmy's


Masters of the Air is, zoals aangegeven, het vervolg op de HBO-miniseries Band of Brothers en The Pacific. De verwachtingen voor Masters of the Air zijn nogal hooggespannen, omdat de twee voorlopers elk een Emmy wonnen voor de beste miniserie. Band of Brothers won in totaal zelfs 7 Emmy's en The Pacific zelfs acht. Tom Hanks en Steven Spielberg zijn de producers van alle drie de series.

Te duur voor HBO


De serie heeft meer dan $200 miljoen gekost voor in totaal tien afleveringen. Voor HBO was dit eind 2019, toen de serie werd opgestart, een te hoog prijskaartje en Apple TV besloot in het gat te springen wat HBO achterliet.

Een goede move van Apple Tv; wij kunnen in ieder geval niet wachten om de miniserie, naar verwachting ergens rond de zomer, te gaan bekijken.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen