De best bekeken superheldenfilm van 2022 op streaming was een flop

Populairste superheldenfilm is bekend

Filmnieuws - Er staat een superheldenfilm op nummer 13 van de best bekeken gestreamde films van vorig jaar.

Thuur Hutjens, 31 januari 2023 06:38

Met meer dan 4 miljard gestreamde minuten is de film The Eternals de meest bekeken superheldenfilm van vorig jaar op streaming. De film staat op nummer dertien van de populairste films.
Het is de enige film van het genre superhelden in de top 15 over het jaar 2022. Dit is enigszins opvallend, want de film deed het niet geweldig in de bioscoop. De ontvangst was ook erg mager.

400 miljoen dollar

De film bracht wereldwijd ongeveer 400 miljoen dollar op. Een tegenvaller, althans voor Studio Marvel-begrippen. En dat met rollen van Angelina Jolie, Salma Hayek en Richard Madden.

De film gaat over een groep superhelden die na duizenden jaren onderduiken samen ten strijde trekken tegen globale dreigingen.


Meer Marvel

Andere films van Marvel Studios komen volgens de streamingdata van Nielsen niet in het lijstje voor. Moon Knight, Ms. Marvel en She-Hulk werden vanaf de bank thuis nauwelijks aangezet.

Disney+ Populair

Disney+ is met tien producties oververtegenwoordigd in het lijstje topfilms voor streamingdiensten. Encanto en Turning Red zijn als beste bekeken.

Deel 2: Eternals

Of er een vervolg komt op het eerste deel is nog niet bekend. The Eternals is net als de andere negen films op het lijstje ook in 2023 gewoon te bekijken via Disney+.


Lees meer over: Disney, plus, eternals, Marvel studios

Populair nieuws