Maker van 'Black Mirror' slaat weer toe met nieuwe serie op Netflix

Uitstekend bekeken Mockumentary op Netflix

Het komische 'Chunk on Earth' schiet top 10 van meest bekeken series in.

Bas de Kramer, 3 februari 2023 10:32

Er is weer een nieuwe kijkcijfer knaller op Netflix, dit keer gaat het om het komische Cunk on Earth. De serie is in de eerste week dat zij beschikbaar is op de streamingsdienst gelijk al de top 10 van de meest bekeken series ingedoken.

Mockumentary

In deze mockumentary gaat het typetje Philomena Cunk (gespeeld door komiek Diane Morgan) op reis door de historie van de wereld en verhaalt zij over de geschiedenis van de mensheid en gaat zij in op belangrijke elementen daarin, zoals het wiel, de Mona Lisa en kernenergie.

Er zijn natuurlijk nogal veel documentaires over de geschiedenis van de mensheid en het is grappig om te zien dat dit genre in deze mockumentary eens flink op de hak wordt genomen. Cunk stelt met een strak gezicht nogal onnozele vragen en is daarmee het best te vergelijken met Borat, het typetje van Sacha Baron Cohen. Het leuke is dat de wetenschappers die zij tegenover zich heeft, veelal op gedegen en soms grappige wijze reageren.

Een wat?

Mockumentary is een film- en televisiegenre waarin een bepaald onderwerp (fictief of echt bestaand) wordt besproken zoals in een documentaire, maar waarin weinig op feiten berust. Vaak is er sprake van parodie of satire. De naam mockumentary is een porte-manteau van de Engelse woorden to mock (ergens de spot mee drijven) en documentary.

Black Mirror

De serie is gemaakt door scenarist en komiek Charlie Booker, bekend van zijn sciencefictionserie Black Mirror en de tekenfilmserie Cat Burglar.Kijk de serie hier op Netflix.

Lees meer over: cunk on earth, netflix, black mirror, diane morgan

Populair nieuws