search
Waarom 'The Last of Us' nooit zou werken als een film
Series / Video/clip/featurette

Waarom 'The Last of Us' nooit zou werken als een film

De derde aflevering van 'The Last of Us' maakt wel weer heel duidelijk waarom een film niet goed zou werken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De derde aflevering 'Long, Long Time' wordt door velen geprezen. Ook maakt deze aflevering duidelijk waarom een serie in dit geval zoveel beter werkt dan een film.

Focus aflevering drie


Van Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) zien we een stuk minder deze keer. Deze keer ligt de focus op de romantiek tussen Bill (Nick Offerman) en Frank (Murray Bartlett) gedurende 20 jaar. We krijgen alle diepte- en hoogtepunten te zien van een paar wat overleeft te midden van een apocalyps. Het verhaal kwam losjes vanuit de game maar de serie pakt dit grootser op en breidde hun verhaal uit. Gelijk een van de redenen waarom een film niet zou werken.

Weggeknipt


We volgen hun verhaal ongeveer een uur lang. Als je een film zou hebben van ongeveer twee uur dan zou dit verhaal er of uitgeknipt worden of dermate teruggebracht worden waardoor het de kracht zou verliezen welke het nu wel heeft.
Nu dus in het voordeel van de serie omdat deze het zich kan veroorloven om zulke zijpaden te nemen.

Investeringen


Het is gaaf dat we veel actie krijgen en aanvallen en ga zo maar door, het mooie is dat er ook tijd is voor bijvoorbeeld dit liefdesverhaal. Er wordt echt geïnvesteerd in de personages. Het verhaal van Bill kan je herkennen in het dilemma van Joel. Dit alles geeft extra kracht mee in het hele verhaal.

Film


Neil Druckmann heeft ooit een poging gedaan om een film te ontwikkelen voor The Last of Us. Het verwerken van ongeveer vijftien uur aan gameplay in een film en het niet helemaal eens zijn met Sony's Screen Gems maakte dat het idee van de film uit het beeld verdween.

The Last of Us stream je bij HBO Max.

Check hier de trailer voor de derde aflevering van The Last of Us.



Voor de mensen die het leuk vinden, hier ook een 'Inside the Episode' van aflevering drie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen