Netflix betrapt op nóg meer schaamteloze praktijken in 'Squid Game'-realityserie

Na eerdere berichten over uitputting en kou uiten nu nog meer deelnemers hun ongenoegen.

Glenn Walsh, 06-02-2023 09:39

Het is de meest bekeken serie op Netflix ooit. Het Koreaanse Squid Game nam in rap tempo de wereld over en Netflix besloot er een realityserie van te maken. Alleen blijkt dat het opnemen een stuk minder plezierig voor deelnemers is dan Netflix beweert.
Eerder werd al bericht dat de omstandigheden voor de deelnemers aan Netflix: The Challenge niet bepaald prettig waren. Het bleek al snel dat de productie van het programma nog lang niet klaar was voor opnames. Deelnemers hadden last van onderkoelingsverschijnselen en meerderen moesten op stretchers weggedragen worden.

Volgens Netflix valt het wel mee

Intussen zijn er meerdere berichten naar voren gekomen van mensen die de verklaringen van Netflix doen ontkrachten. Netflix verklaart: "We zijn erg betrokken met de gezondheid en welzijn van onze cast en crew en de kwaliteit van onze serie. Elke suggestie dat we de spelers kwaad willen doen is simpelweg niet waar."

Deelnemers van het programma laten echter een andere kant zien. Zo vertelt een deelnemer dat er überhaupt nooit instemming is geweest voor de fysieke beproeving die ze ondergingen. Een ander vertelt dat soms wel 26 minuten lang in 0 graden op één plek gestaan moest worden tussen opnames van het 'Red Light, Green Light' spel.

Kijk nog eens alle afleveringen van Squid Game op Netflix.


Lees meer over: Squid Game, The Challenge, Squid Game The Challenge, Variety

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix