Wereldwijd record voor 'Black Panther: Wakanda Forever' op Disney+

Wereldwijd record Black Panther: Wakanda Forever

Filmnieuws - Disney+ breekt wereldwijd een record met 'Black Panther: Wakanda Forever'.

Patricia Koning, 7 februari 2023 13:09

Black Panther: Wakanda Forever breekt volgens Disney+ een record en gaat de boeken in met de meest gestreamde uren in de eerste vijf dagen op Disney+.

De cijfers

De specifieke cijfers van de streamer zijn zoals altijd geheim. Over een paar weken zullen we meer details horen als de cijfers van Nielsen bekend zijn. Deze is een expert op het gebied van het meten en analyseren van kijkpubliek.

Opbrengsten

Op 11 november 2022 ging de door Ryan Coogler geregisseerde film in première in de bioscoop. De film heeft tot nu toe ongeveer $ 842,4 miljoen opgebracht aan de kassa. Vanaf 1 februari is Black Panther: Wakanda Forever te streamen bij Disney+.

Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever

Vanaf 8 februari kan je ook een kijkje achter de schermen nemen op Disney+ in de vorm van Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever. Voor de streamer is dit niet de eerste keer dat ze dat doen. Eerder hebben ze dat ook gedaan met bijvoorbeeld Doctor Strange in the Multiverse of Madness en The Falcon and the Winter Soldier.

Nominaties

Black Panther: Wakanda Forever is genomineerd voor vijf Oscars. De film heeft nominaties gehad voor beste kostuumontwerp, beste vrouwelijke bijrol, beste make-up en haar, beste visuele effecten en beste originele muziek.

Bekijk hieronder nog een filmpje over hoe de onderwater scènes tot stand zijn gekomen bij hebben gemaakt bij Black Panther: Wakanda Forever.

Lees meer over: Black Panther, Wakanda Forever, Disney, Disney Plus, The Making of, Assembled, Chadwick Boseman, Angela Bassett, Letitia Wright, Marvel, MCU, Martin Freeman, Winston Duke, Danai Gurira

Populair nieuws