'The Last of Us' houdt steeds meer kijkers geboeid

'The Last of Us' houdt steeds meer kijkers geboeid

Het lijkt erop dat kijkers niet afhaken na de enorm succesvolle première van 'The Last of Us', maar er juist steeds meer kijkers bijkomen.

Nina Beerendonk, 7 februari 2023 17:49

De HBO-serie The Last of Us verbrak met zijn eerste aflevering al meteen een hoop records. En dat succes lijkt niet van korte duur te zijn, want de serie wordt met iedere aflevering steeds beter bekeken.
Aflevering 4 van The Last of Us zette de serie nog hoger in het vaandel dan deze al stond. 7,5 miljoen kijkers stemden af op de aflevering van zondagavond, een stijging van 17% ten opzichte van de 6,4 miljoen kijkers die afstemden op aflevering 3.

Dat het publiek van de serie op dit moment nog steeds groeit, is een bijzonder indrukwekkende prestatie. Aflevering 4 werd namelijk op HBO geplaatst tijdens de uitzending van de 65e Grammy's, die 12,4 miljoen kijkers opleverde.

Overtreffende trap

Bovendien is het opmerkelijk dat The Last of Us een sneller stijgend traject volgt dan House of the Dragon, de meest recente vergelijkbare serie van HBO als het op kijkcijfers aankomt. Hoewel House of the Dragon met zijn première maar liefst 10 miljoen kijkers bereikte, wat The Last of Us nog niet is gelukt, daalde House of the Dragon aanzienlijk na de derde aflevering (waarna de kijkcijfers stabiel bleven).

Gezien het algehele succes van de serie tot nu toe, lijkt het erop dat The Last of Us zichzelf volgende week nog een keer kan overtreffen. Hoewel de serie tegenover de Super Bowl staat, zorgde dat voor Euphoria vorig jaar niet voor een dramatische daling in kijkcijfers. Wel zet HBO de vijfde aflevering hierom twee dagen eerder online.

The Last of Us is iedere maandag te zien op HBO Max.


Lees meer over: The Last of Us, HBO, Pedro Pascal, Bella Ramsey

Populair nieuws