Opa uit 'Squid Game' heeft spijt van seksueel wangedrag, details uit rechtszaak komen naar buiten

Oude man 'Squid Game' geeft seksueel wangedrag toe

Oh Yeong-su speelt in de serie de sympathieke oude man, maar wordt in het echte leven beschuldigd van seksueel wangedrag.

Bas de Kramer, 8 februari 2023 14:52

De 78-jarige Oh Yeong-su werd het afgelopen jaar beroemd met zijn rol als de lieve en sympathieke Oh Il-nam in Squid Game. In het echte leven wordt hij beschuldigd van seksueel wangedrag. De eerste dag van zijn proces verliep op onverwachte wijze.

Spijt

Ondanks het feit dat hij de hem ten laste gelegde feiten tot voor kort altijd ontkende, bood de acteur tijdens de eerste dag van het proces namelijk zijn excuses aan en gaf hij aan spijt te hebben van zijn daden.

2017

De zaak gaat over feiten die al lang voor de opnames van Squid Game plaatsvonden. De feiten dateren namelijk uit 2017. Het slachtoffer kende de acteur van het theatergezelschap en was op het moment van de feiten 22 jaar oud, terwijl Oh toen 73 jaar oud was.

Handje vasthouden?

Volgens de vrouw raakte Oh Yeon-su haar tijdens een wandeling ongepast aan. Eerder zij de acteur hierover: “Ik hield gewoon haar hand vast om met haar rond het meer te wandelen. Ik heb me meteen verontschuldigd en ze zei me daarna dat ze er verder geen drama van zou maken.”

Tijdens de eerste hoorzitting van 3 februari in Seoul gaf de acteur echter tegen de pers aan dat hij zich wilde verontschuldigen: “het spijt me. Ik denk dat ik me slecht gedragen heb”.

Therapie

Het slachtoffer diende tijdens de rechtszaak niet alleen afschriften van sms-gesprekken tussen haar en de acteur in bij de rechter, maar ook details over haar medische geschiedenis, waaruit bleek dat ze na het incident in therapie is geweest. Het proces gaat verder op 14 april 2023.
Lees meer over: squid game, netflix, oh yeong su, squid game physcial

Populair nieuws