search
'Dead to Me'- ster Christina Applegate wilt wegens ziekte meer voice-over werk doen
Series / Nieuws

'Dead to Me'- ster Christina Applegate wilt wegens ziekte meer voice-over werk doen

De actrice zegt het fysieke werk niet meer op te kunnen brengen.

Vele kijkers uit meerdere generaties zullen ongetwijfeld bekend zijn met Christina Applegate. De 51-jarige Amerikaanse actrice lijdt al sinds enige tijd aan de ziekte Multiple Sclerose. Wegens de fysieke tol die het eist wilt ze zich nu meer toeleggen op stemacteren.

Het sterrendom van Applegate ontwikkelde zich enorm tijdens het succes van de sitcom Married with Children. Later speelde ze in films als The Sweetest Thing (2002) en Anchorman (2004). Zelf geeft ze aan dat dergelijke rollen niet meer voor haar mogelijk zijn, wegens alle fysieke ongemakken die gepaard gaan met de ziekte.

Ze weet nog niet van ophouden


Tijdens het opnemen van het laatste seizoen van Dead to Me ervaarde ze al zoveel ongemakken dat ze wist dat het het laatste seizoen zal zijn waarin ze mee zou spelen. In plaats daarvan wil ze fulltime gaan produceren om brood op de plank te krijgen. Daarnaast heeft ze nog meer dan genoeg energie om voice-over werk te gaan doen.

Ten opzichte van 12 uur lang op een set staan onder brandende lampen lijkt het haar juist leuk om een stem aan personages te geven. Enigszins vergelijkbaar was dat acteur Michael J. Fox dit werk ook ging doen nadat hij gediagnosticeerd werd met Parkinson. Hij sprak onder andere de stem in van het muisje Stuart in de film Stuart Little.

Kijk nog eens alle afleveringen van Dead to Me op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen