search
Meer over de bekritiseerde verhaallijn in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'
Films / Nieuws

Meer over de bekritiseerde verhaallijn in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

De op Disney+ te streamen film bevat volgens velen een controversiële kijk op het verhaal van Scarlet Witch.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Regisseur Matt Shakman vertelt over de controversiële verhaallijn van Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

WandaVision


Marvel trapte de Multiverse Saga af met hun eerste Disney+ serie in WandaVision. De op sitcom geïnspireerde serie concentreerde zich voornamelijk op Wanda terwijl ze een fantasieleven creëerde terwijl ze te maken had met de dood van Vision. Het blijft een van de meest unieke projecten waarmee de MCU tot nu toe is uitgekomen.

Unieke twist


Ondanks Wanda's overtredingen in WandaVision, werd ze in de serie voornamelijk als sympathiek personage neergezet. Het was dus schokkend om haar volledige slechte draai te zien in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Meedogenloos


Aan het einde van WandaVision leek het erop dat Wanda op weg was naar verlossing. Ze verliet Westview en isoleerde zichzelf van de rest van de wereld als een soort boetedoening. De Darkhold nam haar echter over.

Dit resulteerde in een meer meedogenloze versie van het personage in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dit was redelijk schokkend aangezien WandaVision haar meer als degelijk personage leek neer te zetten in plaats van een regelrechte schurk.

Oorspronkelijk idee


Wat ook nog het vermelden waard is, is dat Marvel Studios Scarlet Witch oorspronkelijk had gepland als de schurk van de Kang-dynastie. Schrijver Michael Waldron van Doctor Strange in the Multiverse of Madness was echter in staat om Kevin Feige en zijn team te overtuigen om hun oorspronkelijke plan te schrappen en haar in plaats daarvan het tegen Doctor Strange op te laten nemen.

En nu?


Scarlet Witch is vermoedelijk dood in de MCU na haar opoffering aan het einde van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Maar of ze nu echt is gestorven of niet, Wanda's terugkeer naar de franchise is bijna al gegarandeerd. De verwachtingen zijn dat ze een belangrijke rol speelt in de toekomst van de Multiverse Saga, die allemaal begon met haar persoonlijke verhaal in WandaVision.

Je kan Doctor Strange in the Multiverse of Madness streamen bij Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen