search
'The Last of Us' heeft afgekeken bij de comic 'Watchmen'
Series / Nieuws

'The Last of Us' heeft afgekeken bij de comic 'Watchmen'

Het motto \'endure and survive\' is geïnspireerd door de comic \'Watchmen\'.

Inmiddels kent iedereen 'endure and survive'. In aflevering 5 werd onthuld dat dit motto uit een comic komt. De personages zijn fan van de comic Savage Starlight. Deze vertoont een parallel met het verhaal van The Last of Us. Maker Craig Mazin onthult hoe hij op dit idee kwam.

In de The Last of Us-podcast gaat Mazin dieper op zijn idee in. Dit onderdeel blijkt afgekeken van een gelijksoortig element in Watchmen. Ook daarin is een verhaal binnen het verhaal te vinden.

Kneuterig motto


Mazin vertelt: "Ik moest aan 'Watchmen' denken, daar hebben ze een verhaal binnen het verhaal. Zoiets wilde ik met onze serie ook doen. Het werd de scifi-comic, met menselijke relaties als thema. Aangezien 'The Last of Us' over overleven gaat, dacht ik na over een kneuterig motto. Dus ik zocht een synoniem voor 'survive' op, dit bleek 'endure' te zijn".

Kneuterig of niet, het motto 'endure and survive' was een feit.

Tales of the Black Freighter


De comic binnen het Watchmen-verhaal is The Black Freighter. Deze is op een aparte manier door het verhaal heen geweven. Het betreft een verder anoniem personage dat bij een kiosk deze comic staat te lezen.

In Tales of the Black Freighter reflecteert de hoofdpersoon, een piraat, op macht en hoe hij die gebruikt heeft. De parallel is met het Watchmen-personage Ozymandias. Hij overschrijdt grenzen en begaat vreselijke daden. Enerzijds praat Ozymandias dit goed door te wijzen op zijn goede bedoelingen, anderzijds beseft hij ook dat het niet helemaal goed zit.

Het hoofdthema van een verhaal wordt hiermee op een creatieve manier geïllustreerd, hetgeen oplettende fans evenmin ontgaan is.





The Last of Us kun je bekijken op op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen