search
Dit is wanneer je 'House of the Dragon' seizoen 2 kan verwachten
Series / Nieuws

Dit is wanneer je 'House of the Dragon' seizoen 2 kan verwachten

Het wordt voorlopig nog even wachten tot het tweede seizoen te streamen is.

Inmiddels begint House of the Dragon als spin-off van Game of Thrones steeds minder introductie nodig te hebben. De serie over de Targaryen-dynastie bleek zo enorm succesvol en nu is bekend wanneer de fans voor seizoen twee weer op HBO kunnen afstemmen.

Momenteel zijn de producenten al bezig met de preproductie maar de opnames gaan van start op 17 april. De productie begint met opnemen in Cáceres in Spanje en vertrekt daarna naar de Warner Bros. studios in Engeland. De planning geeft nu aan dat er negen maanden gefilmd zal worden en ongeveer in december van 2023 afgerond moet zijn.

Fans moeten even geduld hebben


Omdat series als Game of Thrones, maar in dit geval vooral ook House of the Dragon ontzettend onderhevig zijn aan visuele effecten zal de postproductie ook nog een behoorlijke tijd gaan kosten. Het is niet precies bekend hoe lang dit zal duren maar als de opnames eind 2023 klaar zijn lijkt het er op dat de serie pas ver in 2024 zal verschijnen.

Het wordt namelijk niet zomaar een seizoen. In het tweede seizoen begint het 'Dance of the Dragons'. Seizoen één sloot af met de dood van Rhaenyra Targaryen's zoon Lucerys Velaryon waarbij Rhaenyra zint op wraak. Het belooft een waar slachtveld en oorlog te worden tussen de families, met enorm veel visueel spektakel.

Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van House of the Dragon op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen