Elizabeth Debicki deed eigenlijk auditie voor andere rol dan Diana in 'The Crown'

Diana-actrice 'The Crown' speelde bijna andere rol

Elizabeth Debicki had zomaar een andere rol kunnen spelen in 'The Crown'.

Nina Beerendonk, 18 februari 2023 16:41

Het vijfde seizoen van The Crown kwam vorig jaar november uit. In dit seizoen zagen we voor het eerst Elizabeth Debicki in de veelbesproken rol van prinses Diana, maar nu blijkt dat de actrice eigenlijk auditie deed voor een heel andere rol in de serie.
Debicki was deze week te gast bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, waar ze vertelde over haar rol als Diana in The Crown. De performance van Debicki kreeg overwegend positieve reacties, vooral doordat ze enorm op Diana lijkt, hoewel ze in het interview onthulde de overeenkomsten zelf niet te zien.

Fysiek niet geschikt

Daarnaast onthulde Debicki ook dat ze eigenlijk in eerste instantie auditie deed voor een compleet andere rol:

"Het is een raar verhaal. Ik wist soort van vaag dat ik deze rol vijf jaar lang zou spelen. Dus ik ging naar binnen en deed auditie voor een rol in seizoen 2 van The Crown. Seizoen 1 was net uit en het was echt een grote hit, dus ik had er echt zin in".

Helaas ging de auditie niet goed en bleek de actrice niet geschikt te zijn: "Ik was fysiek zo fout voor deze rol. Ik zal nooit aan iemand vertellen welke het is".

Hoewel de oorspronkelijk rol niet voor haar was weggelegd, werd Debicki wel gevraagd voor de rol van Diana. Ze moest nog vijf jaar wachten voordat ze aan deze rol kon beginnen, maar uiteindelijk speelt ze in seizoen 5 en 6 van The Crown toch echt de langverwachte rol.

The Crown is te zien op Netflix. Hieronder zie je het interview.

Lees meer over: Elizabeth Debicki, The Crown, Diana, Prinses Diana, Netflix

Populair nieuws