Prins Harry fact-checkt 'The Crown' wel degelijk

Prins Harry is in The Late Show van Stephen Colbert ingegaan op 'The Crown'.

Bas de Kramer, 12-01-2023 15:01

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle houden de gemoederen behoorlijk bezig. Hun documentaire Harry & Meghan zorgde voor de nodige beroering en ook het boek van Prins Harry 'Spare' droeg bij aan de controverse.
Dan is er ook nog Netflixhit The Crown waarin het koninklijk huis wordt gevolgd. Verschillende bronnen rondom het koningshuis hebben al aangegeven zich lang niet altijd te kunnen vinden in hoe het koninklijk huis in de serie wordt afgebeeld. Nu heeft Prins Harry zich tijdens de The Late Show with Stephen Colbert uitgelaten over The Crown.

Harry fact-checkt

Prins Harry zei over de serie het volgende "Ja, ik heb wat van The Crown bekeken. De oudere dingen en de meer recente dingen. Ja, ik kijk wel om te controleren in hoeverre het klopt..". The Crown pretendeert niet dat het 'nieuws' is, het is fictief, maar losjes gebaseerd op de waarheid. Het geeft je een globaal idee van wat de druk is om plicht en dienstbetoon boven familie en al het andere te stellen.'

Verhalen als feit

Hij vervolgde met: "Ik voel me veel meer op mijn gemak bij 'The Crown' dan dat ik de verhalen zie die zijn geschreven over mij, mijn gezin en mijn familie die worden gerapporteerd als feit. Daar heb ik echt een probleem mee."

In het volgende seizoen van de serie zal de meest traumatische gebeurtenis in het leven van zowel prins Harry als prins William worden weergegeven: het vroegtijdige overlijden van hun moeder. Een auto-ongeluk kostte prinses Diana het leven en The Crown zal ook dat deel van de geschiedenis van de koninklijke familie laten zien.

Kijk The Crown op Netflix .
Lees meer over: the crown, netflix, prins harry, meghan markle

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader