search
Competitie 'The Last of Us' en 'House of the Dragon' verscherpt
Series / Nieuws

Competitie 'The Last of Us' en 'House of the Dragon' verscherpt

De Emmy Awards zijn in zicht, en nominaties voor deze twee hitseries zijn waarschijnlijk.

Twee prestigieuze prijzen in de Amerikaanse entertainmentindustrie zijn de Golden Globes en de Emmy's. Beiden zijn zowel voor series als films.

Het Emmy-seizoen, zoals men dit in de VS noemt, komt er aan. Het woord 'emmy' is een verbastering van 'immy', wat door filmtechnici wordt gebruikt. Dit betreft een camera-onderdeel, en heeft indirect dus de naam opgeleverd voor deze prijs.

Bekendmaking nominaties


De kalender met het verloop van het Emmy-seizoen kun je hier bekijken. Net zoals vorig jaar worden ook dit jaar de nominaties op 12 juli aanstaande bekendgemaakt.

Het Amerikaanse tijdschrift Variety voorspelt de nominaties en werkt hun prognoses wekelijks bij. Op 17 februari noemde men voor de categorie Beste Drama onder andere House of the Dragon, The Last of Us en Succession als kandidaten. Ook The White Lotus staat op de voorspellingslijst.

Eerdere winnaars


Succession ging vorig jaar met het beeldje aan de haal. The Crown won het jaar daarvoor voor seizoen 4. The White Lotus is een geval apart.

Vorig jaar was dit de winnaar voor Beste Miniserie. Doordat er een seizoen bijgekomen is, kan de productie niet langer als miniserie beschouwd worden. The White Lotus is daardoor in de categorie Beste Drama geplaatst op de voorspellingslijst.

Indicatie of niet?


Regelmatig kijkt men naar overige prestigieuze prijzen om de winkansen in te schatten. House of the Dragon won in januari de Golden Globe 2022 als Beste Drama. The Last of Us kwam niet in aanmerking aangezien de serie toen nog niet was gestart. Gezien het enorme succes van The Last of Us wordt het dus spannend. Dit geldt zo mogelijk nog meer wanneer je bedenkt dat eerdere winnaars opnieuw meedingen.

Eerdere overwinningen bieden natuurlijk geen garantie. Zoals verslaggever Jeff Sneider opmerkt: "Het is geen rekensom". Wanneer een serie eerder een Golden Globe heeft gewonnen dan betekent dit niet automatisch een Emmy.

Met nog een aantal maanden te gaan, is nog even speculeren geblazen tot we te zien krijgen wie straks het podium op klimt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen