Deze gruwelijk sterfscène haalde 'Game of Thrones' uiteindelijk niet

De ingetogen sterfscène van Myrcella Baratheon was in het oorspronkelijke script veel gruwelijker

Bas de Kramer, 23-02-2023 18:23

Misschien wel de beste serie ooit: Game of Thrones, zat vol met gruwelijke beelden. Sterfgevallen werden vaak vrij gedetailleerd in beeld gebracht. Er was echter één moord die de showrunners uiteindelijk niet gruwelijk in beeld wilden brengen.
In de serie zitten de nodige pittige moordscènes, denk aan ogen die worden uitgestoken, een zwangere vrouw die wordt neergestoken en vele mensen die op gruwelijke wijze om het leven komen door een zwaard.

Sterfscène Myrcella

In seizoen 5 werd Myrcella Baratheon vergiftigd, zij kreeg vervolgens een bloedneus en stortte in de armen van haar eigenlijke vader Jaime Lannister in elkaar. Myrcella werd gespeeld door Nell Tiger Free en zij onthulde dat deze dood eigenlijk veel bruter in het script stond.


Quote

"Ik weet niet of ik dit moet zeggen, maar volgens het oorspronkelijke script, zouden mijn hersens zo ongeveer uit elkaar spatten. Ik zou geprakte bananen krijgen met nepbloed, en mijn hersens zouden overal op het schip zitten en zo."

Uiteindelijk kozen de showrunners ervoor om haar dood niet te gruwelijk te maken. Ze wilden dat haar dood haar leven zou weerspiegelen. "Ze wilden dat het zoet was, wat zeldzaam is voor Game of Thrones, aldus Free.

De showrunners kozen met deze scène er uiteindelijk niet voor om de kijker te schockeren maar maakten er vooral een emotionele scène van.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.


Lees meer over: game of thrones, sam tarly, jon snow, john bradley, david benioff, daenerys, emilia clarke

Populair nieuws