search
Hoe lang nog wachten op 'Masters of the Air', de langverwachte opvolger van 'Band of Brothers'?
Series / Nieuws

Hoe lang nog wachten op 'Masters of the Air', de langverwachte opvolger van 'Band of Brothers'?

Het verhaal van 'Masters of the Air' nader uitgelicht.

Het langverwachte vervolg op Band of Brothers en The Pacific is aanstaande. Apple TV+ zal deze serie ergens dit jaar gaan uitzenden. Zoals de meesten mensen wel zullen weten, wordt deze serie geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks.

Plot


De serie vertelt het persoonlijke verhaal van de Amerikaanse bomber boys die al lang voordat geallieerde grondtroepen in Duitsland arriveerden, de Duitsers door de lucht aanvielen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller en gaat over 'The Mighty Eighth'.

Het boek en 'The Mighty Eighth'


De Achtste Luchtmachtbrigade, beter bekend als 'The Mighty Eighth' begon in het midden van 1942 aan een luchtoffensief boven Duitsland. De bemanning van de bommenwerpers werd daarbij geconfronteerd met bizarre omstandigheden die een groot beroep deden op hun fysieke, maar ook hun geestelijke gesteldheid.

Er werden tijdens deze gevechten ontzettend veel verliezen geleden aan geallieerde kant, maar uiteindelijk werpte dit wel zijn vruchten af aangezien de Duitse Luftwaffe uiteindelijk nog meer verliezen leed. Om aan te geven hoe groot de verliezen waren: de geallieerde luchtmacht verloor tijdens de oorlog uiteindelijk meer mensen dan het korps mariniers.

Apple Tv+


Apple Tv+ zal de serie binnenkort gaan uitzenden. Momenteel is helaas nog altijd niet bekend wanneer precies.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen