search
HBO geeft reden achter verwijderen grote scifi-serie 'Westworld' van HBO Max
Series / Nieuws

HBO geeft reden achter verwijderen grote scifi-serie 'Westworld' van HBO Max

'Westworld' is een echte fanfavoriet, maar de serie is nu van HBO Max gehaald.

HBO heeft ervoor gekozen om de populaire serie Westworld niet te verlengen voor een vijfde seizoen. Daarnaast hebben ze ook nog eens alle vier bestaande seizoenen van de streamingdienst gehaald.

Casey Bloys, het hoofd van de contentafdeling binnen HBO en HBO Max, legt uit waarom ze deze keuze hebben gemaakt. Helaas is het geen verrassing dat het wederom om een geldkwestie gaat.

Geldkwestie


''We hebben gepraat over het juiste bedrag voor streamen. Voor ons betekent dat dus: wat is een goede prijs voor Max Originals? Daarnaast hebben we het over ons aanbod gehad. Moet elke serie die ooit op HBO Max is verschenen alleen maar op HBO Max beschikbaar zijn? Ik vind van niet,'' aldus Bloys.

''Mensen vergeten dat televisie ooit is begonnen met DVD's. Het kost enorm veel geld om deze series te maken,'' vervolgt hij. ''Mensen verwachten dat ze voor altijd op onze dienst beschikbaar zijn voor $15 per maand, maar dat is simpelweg niet hoe tv werkt.''

Niet het einde


Er was meteen een groot aanbod aan populaire titels op HBO beschikbaar toen de streamingdienst van start ging. Ook kwamen ze snel met veel HBO Original series en films.

Sommige van deze Originals zijn niet meer te streamen op HBO Max en ze komen waarschijnlijk ook niet meer terug. Veel van deze series kun je echter wel bekijken op andere streamingdiensten.

Zo komt ook Westworld op andere platformen terecht, zoals Tubi en The Roku Channel. Deze platformen zijn gratis te gebruiken, maar in ruil daarvoor kom je regelmatig reclames en advertenties tegen.



Nieuwe mogelijkheden


Casey vervolgt: ''Ik denk dat mensen vaak vergeten dat de meerderheid niet wil betalen voor een streamingdienst, niet alleen in Amerika, maar overal''.

''Netflix was ooit gloednieuw en ze boden om de haverklap nieuwe series aan om te kijken hoe die het zouden doen,'' gaat hij verder. ''Ik denk dat je af en toe nieuwe dingen moet proberen om te zien wat er allemaal mogelijk is''.

En: ''Ik heb geen idee of deze andere streamingdiensten een succes gaan worden, maar ik weet wel dat sommige mensen niet willen betalen voor een abonnement en het niet erg vinden om advertenties te krijgen. Het kan potentieel leiden tot een groot nieuw publiek van de serie, dus dat is iets wat we nu proberen''.

Bekijk de recap van de eerste 3 seizoenen van Westworld hieronder.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen