Steven Spielberg maakt van 'de beste film die nooit gemaakt werd' een serie op HBO Max

Een verloren project van Stanley Kubrick gaat omgebogen worden naar een zevendelige serie voor HBO Max.

Patricia Koning, 22-02-2023 15:47

Steven Spielberg heeft het over een grote productie van Stanley Kubrick's Napoleon project. Het idee is nu om er een zevendelige serie ervan te maken.

Grootschalige biopic

Het verloren project van Kubrick is de laatste zeven jaar in de maak geweest voor HBO Max. Spielberg zegt dat hij al meer dan tien jaar betrokken is en geeft aan dat hij nu een grote productie aan het opzetten is. Tijdens het Filmfestival van Berlijn zei Spielberg het volgende:

"Met de medewerking van Christiane Kubrick en Jan Harlan zijn we een grote productie voor HBO aan het opzetten. Het is gebaseerd op Stanley's originele script van 'Napoleon'. We werken aan 'Napoleon' als een zevendelige gelimiteerde serie."

Oorspronkelijke idee

Kubrick had de film oorspronkelijk gepland na 2001 en deed uitgebreid onderzoek naar de Franse Revolutionaire leider. Hij was van plan om de film in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Roemenië te filmen met ongeveer 40.000 soldaten.

In verschillende stadia zouden David Hemmings en Jack Nicholson de hoofdrol spelen als de leider, die regeerde tussen de jaren 1804 en 1814.

Waar ging het mis?

Als gevolg van de kosten van het filmen van de release van War and Peace en de commerciële mislukking van Waterloo, werd de film stopgezet en ging veel van Kubrick's werk naar zijn film Barry Lyndon uit 1975.

Spielberg neemt het over

Het is niet de eerste keer dat Spielberg de touwtjes in handen neemt van een project dat oorspronkelijk door Kubrick is ontwikkeld. Kubrick werkte meer dan 20 jaar aan de film Supertoys Last All Summer Long maar droeg dit toen over aan Spielberg. Hij regisseerde uiteindelijk de film onder de naam A.I. Artificial Intelligence, die in 2001 werd uitgebracht. Spielberg droeg het project op aan Kubrick.

De aankondiging van dit grootse project komt terwijl Ridley Scott's spraakmakende biopic over Napoleon met Joaquin Phoenix voor Apple TV+ al aan de gang is.


Lees meer over: HBO Max, Steven Spielberg, Stanley Kubrick, Napoleon, Napoleon Bonaparte, David Hemmings, Jack Nicholson

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix