HBO heeft minder haast met 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'

Er wordt nog steeds aan nieuwe Game of Thrones-content gewerkt, maar HBO heeft er zeker geen haast mee.

Niels Arts, 23-02-2023 13:32

HBO geeft aan geen haast te hebben met het produceren van nieuwe Game of Thrones-series, zoals het tweede seizoen van House of the Dragon of een andere spin-off.
Na het succesvolle Game of Thrones is HBO niet van plan het universum langzaam te laten sterven. Maar ze hebben ook geen haast met het creëren van spin-off series, en kiezen kwaliteit boven kwantiteit.

Game of Thrones spin-offs

Casey Bloys, de content CEO van HBO en HBO Max, heeft een update gedeeld over het tweede seizoen van de Game of Thrones spin-off House of the Dragon. De productie van het volgende seizoen is schijnbaar net van start gegaan.

Vooralsnog is de verwachting dat House of the Dragon seizoen twee ergens in de tweede helft van 2024 verschijnt, hoewel Bloys dit niet bevestigt. Of er verder nog aan Game of Thrones-content gewerkt wordt geeft Bloys ook niet weg, maar hij geeft wel aan dat ze er hoe dan ook rustig de tijd voor zullen nemen.

"Vergeet niet om 'House of the Dragon' te krijgen als vervolg op 'Game of Thrones', we hebben veel shows ontwikkeld, een pilot opgenomen, een aantal scripts ontwikkeld en we hebben 'House of the Dragon'."

"Om dat opnieuw te doen, zal evenveel moeite kosten. Je moet veel dingen ontwikkelen, dingen proberen. Je weet nooit wat er gaat werken. Dus dat doen we momenteel. Ik ben niet tegen een aantal shows."

"Er is waarschijnlijk een natuurlijke limiet aan het aantal series dat de fans willen, maar ik sta open voor alles zolang we ons echt goed voelen over de scripts en de toekomst van een serie."

"Het duurt een tijdje om er een te vinden die het doel raakt. Ik weet dat George [R.R. Martin] hetzelfde denkt. Je wilt er een doen waar iedereen heel trots op en enthousiast over is."

Er wordt dus hard gewerkt aan de Game of Thrones-franchise, maar kwaliteit staat boven kwantiteit. Dat zagen we met House of the Dragon, waar de kwaliteit vanaf straalt. Laten we hopen dat het zo zal blijven voor de franchise.

Game of Thrones en House of the Dragon zijn nu te checken op HBO Max.

Lees meer over: Game of Thrones, House of the Dragon, HBO, HBO Max, spinoff

Populair nieuws