search
'The Mandalorian' is de start van een grote Marvel-achtige aanpak voor 'Star Wars'

'The Mandalorian' is de start van een grote Marvel-achtige aanpak voor 'Star Wars'

Maker Jon Favreau vertelt over zijn grootse plannen voor de 'Star Wars'-franchise.

Valeria Milić
Onderhand is het wel duidelijk dat Lucasfilm en Disney een visie hebben voor de wereld van 'Star Wars'. Het verhaal van Star Wars: Rebels wordt bijvoorbeeld opgepakt in Ahsoka. Deze kant wil men in de toekomst op gaan.

In een interview met het Franse BFM TV vertelt Jon Favreau dat Star Wars de kant op gaat van een zogeheten 'cinematic universe'. Dit is te vergelijken met de Marvel-aanpak. Personages uit comics, films en series zijn te zien in verschillende verhalen binnen een groter geheel.

Vooropgezette structuur


Favreau werkt samen met Dave Filone, met wie hij Ahsoka produceert. Favreau vertelt: "Dave en ik hebben samen de structuur opgezet zowel voor 'The Mandalorian' als 'Ahsoka'. Je moet van tevoren weten wat er in welke serie gaat gebeuren. Dat zijn we toen per serie, per aflevering gaan uitwerken".

Voor de filmmakers is het belangrijk dat verschillende series een mooi geheel vormen. "Je moet helder hebben welke verhalen er allemaal spelen".

Bestaande en nieuwe fans


Tijdens het Star Wars Celebration 2022-panel voegde Favreau nog toe dat The Mandalorian een soort lanceringsplatform is voor zowel oude als nieuwe fans. "Naast de bestaande personages hebben we nieuwe figuren geïntroduceerd. Daarnaast kunnen nieuwe kijkers, dankzij Disney+, ook de eerdere producties bekijken," aldus Favreau.

De verschillende series vinden plaats in de tijd van de Nieuwe Republiek, een aantal jaren na The Return of the Jedi. Men houdt de originele films met andere woorden aan als baken. Van een sterrenstelsel is 'Star Wars' de kant opgegaan van een 'Star Wars Universe',wellicht wordt dit een SWU in de toekomst.

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.

Bekijk op instagramAanbevolen artikelen