search
HBO Max ziet helemaal geen toekomst in 'Watchmen'
Series / Nieuws

HBO Max ziet helemaal geen toekomst in 'Watchmen'

Je kunt maar beter niet meer rekenen op nieuwe avonturen van Dr. Manhattan & co.

Watchmen, HBO's vervolg op de geliefde graphic novel van Alan Moore en Dave Gibbons, werd uitermate goed ontvangen in 2019. Toch is een tweede seizoen tot nu toe uitgebleven.

Volgens HBO-chef Casey Bloys zijn er nog steeds geen plannen om de wereld van Watchmen verder te verkennen. Tenzij uitvoerend producent Damon Lindelof met een idee komt.

Lindelof, die we vooral kennen van Lost en The Leftovers, is degene die Watchmen naar tv bracht en wordt aangeduid als 'bedenker' van de serie.

De serie was overigens geen verfilming van de graphic novel of comic-sequel Doomsday Clock, maar liet in plaats daarvan zien hoe de wereld van Moore's Watchmen er enkele decennia later uitzag.

Bloys zei het volgende over de toekomst van Watchmen:

"Watchmen is dusdanig Lindelofs creatie dat het me niet de moeite waard lijkt om een nieuw seizoen te maken als hij er niet achter staat. Dat was een zeer speciale miniserie voor ons. Voor mij staat 'ie steevast in het pantheon van de beste HBO-series. En als Damon wél een idee heeft, staat de deur altijd open. Maar ik kan me niet voorstellen dat we er iets mee doen zonder zijn medewerking."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen