search
 Hier vindt 'The Mandalorian' plaats in de 'Star Wars'-tijdlijn

Hier vindt 'The Mandalorian' plaats in de 'Star Wars'-tijdlijn

De vele 'Star Wars'-series staan niet altijd op zichzelf, bij deze de tijdlijn.

Valeria Milić
De 'Star Wars'-franchise is hard op weg een multimediaal universum te worden. Gezien het rijke achtergrondverhaal van George Lucas' creatie, kan de tijdlijn wel eens onduidelijk worden.

De series Star Wars: Rebels, The Mandalorian, en The Book of Boba Fett spelen zich ongeveer in dezelfde periode af. Dit geldt ook voor de twee nieuwe series Star Wars: Skeleton Crew en Ahsoka. Dit is namelijk ten tijde van de Nieuwe Republiek.

Mando, Boba Fett, Grogu en Ahsoka


Seizoen 1 van The Mandalorian vindt vijf jaar na de The Return of the Jedi plaats. In de wereld van 'Star Wars' is dit acht jaar na de Slag om Yavin, ook wel afgekort to 8 ABY ('After the Battle of Yavin'). De crossovers tussen de series illustreert dat ze allemaal dicht op elkaar zitten qua tijdsverloop.

Verder beslaat ieder seizoen van The Mandalorian ongeveer een jaar. Immers, in seizoen 1 leren we dat Grogu 50 jaar oud is. Schrijver Jon Favreau heeft aangegeven dat Grogu in seizoen 3 ongeveer 53 jaar is.

Tijdsverloop


Wanneer Grogu aan het einde van seizoen 2 vertrekt en vervolgens in The Book of Boba Fett weer opduikt is het inmiddels een jaar later. Dit verklaart uiteraard ook Din's emotie met betrekking tot het weerzien. Verder heeft Baby Yoda in dat jaar in de Jedi Tempel in Ossus getraind. In het nieuwste seizoen zouden we dus zomaar een stuk sterkere Grogu kunnen zien.

Disney heeft de 'Star Wars'-series in de context van de mythologie geplaatst, waarbij ruimte is voor zowel crossovers als op zichzelf staande verhalen.

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.

Bekijk op instagramAanbevolen artikelen