Netflix verlaagt zijn prijzen binnenkort, maar let wel op!

Prijsverlagingen zijn doorgevoerd, maar niet overal en niet voor alle abonnementen.

Valeria Milić, 28-02-2023 01:21

In de strijd om de kijker heeft Netflix de volgende stap gezet. De streaming-gigant is actief in 190 landen over de hele wereld, en telt momenteel ongeveer 230 miljoen abonnees. Het bedrijf heeft in een aantal van deze landen de prijzen verlaagd.
Sinds het begin van Netflix zijn er natuurlijk platforms bijgekomen. Het bedrijf raakte abonnees kwijt aan de competitie. Het bedrijf besefte dat aanpassen aan de veranderingen noodzakelijk is.

De resultaten van 2022

Wall Street Journal geeft aan dat Netflix in de eerste helft van 2022 abonnees kwijtraakte aan Paramount en Disney+. In het laatste kwartaal kwamen er juist 7,6 miljoen abonnees bij,

Uitbreiden naar nieuwe werelddelen

Netflix heeft in ongeveer 100 van de 190 landen prijsverlagingen doorgevoerd. Dit betreft vooral landen in het Midden-Oosten, Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Dit is een logische stap aangezien de hoofdmarkten, de VS en Canada, zo zoetjes aan verzadigd zijn.

In totaal hebben 10 miljoen abonnees, van de 230 miljoen wereldwijd, een prijsverlaging gekregen. Dit betreft echter alleen bepaalde abonnementen. In de VS en Canada zijn de prijzen juist verhoogd.

Nederlandse situatie

Of deze prijsverlaging ook in Nederland doorgevoerd gaat worden is op het moment van schrijven nog niet bekend. Het is evenmin bekend of en zo ja hoe dit gecombineerd wordt met het delen van wachtwoorden. In dat opzicht is het een kwestie van afwachten.

Lees meer over: Netflix, prijsverlaging, Europa, Verenigde Staten

Populair nieuws