'The Mandalorian' van Disney+ stopt waarschijnlijk niet snel

Schrijver Jon Favreau blijft nog wel even doorgaan met 'The Mandalorian'.

Valeria Milić, 26-02-2023 14:59

Disney's investering in de 'Star Wars'-franchise heeft hoog beoordeelde producties opgeleverd, waar The Mandalorian er één van is. De brede aanpak geeft de nodige creatieve vrijheid aan de makers, zo ook Jon Favreau.
In de Total Film podcast vertelt Favreau hoe hij en Dave Filoni hun visie uitdiepen. Zo heeft de animatieserie Star Wars: The Clone Wars Mandalore al enigszins uitgewerkt. In The Mandalorian wordt dit voorgezet.

Mandalore toont geschiedenis

The Clone Wars liet het verwoeste Mandalore al zien. Favreau: "Het is natuurlijk een krijgerscultuur, met vele stammen die elkaar maar blijven bevechten. Naast het meedogenloze woestijnklimaat was er ook al veel kapotgemaakt nog voordat het Keizerrijk bestond".

In seizoen 3 krijgen de kijkers voor de eerste keer de live-action versie van de planeet te zien. Dit word, zoals Favreau aangeeft "een weergave van de vernietiging maar ook een verwijzing naar een geromantiseerd verleden".

Einde in zicht?

Favreau geeft verder aan dat hij zeker van plan is om na seizoen 4 nog door te gaan met de serie. "Seizoen 3 zie ik als een hoofdstuk in een veel groter verhaal. Ik heb niet echt een finale in gedachten waar ik nu naartoe zit te werken. Ik hoop nog erg lang door te gaan. Het is geweldig om alles te brengen vanuit het gezichtspunt van deze personages," aldus de schrijver.

Na een animatie-versie leren de kijkers Mando's thuiswereld nu in de 'echte' vorm kennen.

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.

Lees meer over: The Mandalorian, Pedro Pascal, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Katee Sackhoff

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 'Game of Thrones'-acteur wees rol eerst af

Deze 'Game of Thrones'-acteur wees rol eerst af

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam