search
Deze nieuwe scifi-serie scoort 100% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze nieuwe scifi-serie scoort 100% op Rotten Tomatoes

De critici hebben meer afleveringen gezien dan het publiek en zijn unaniem in hun lof.

Rotten Tomatoes toont een topscore voor seizoen 3 van Star Trek: Picard. De Tomatometer geeft 100%, gebaseerd op 44 critici. De publieksscore geeft 87%, je kunt stellen dat publiek en critici het eens zijn.

De wereld van 'Star Trek' wordt tot op de dag van vandaag gewaardeerd. Het slotseizoen van Picard geeft de hoogste score van de 'Star Trek'-franchise. Hieronder een overzicht van de critici.

Meer dan nostalgie


ComicBook geeft aan dat de vorige twee seizoenen focusten op Picard's achtergrondverhaal. "In het derde seizoen zien we uiteindelijk de grote finale waar we allemaal op hebben zitten wachten. De makers beseften wel dat er meer moest gebeuren dan het herhalen van het bekende recept. Dit was te laatste kans om de helden het afscheid te geven dat ze verdienen," aldus criticus Jamie Lovett.

Dit is ook te proeven in de recensie van Empire, waar gesproken wordt over de "emotionele banden van de personages". Rolling Stone voegt hieraan toe: "De geschiedenis die de personages hebben zorgt ervoor dat ze Picard op een geloofwaardige manier kunnen tegenspreken. Dit levert interessante scènes op".

Cultureel fenomeen


De critici spreken over de nalatenschap van 'Star Trek'. Zo noemt Indiewire het slotseizoen een "grote nalatenschap". ComicBook heeft het ook over de afronding als nalatenschap, iets wat tevens in The Daily Telegraph wordt benoemd. De recensies impliceren dat hier sprake is van meer dan zomaar een populaire serie.

De franchise heeft zich door de decennia heen dusdanig ontwikkeld middels films, series, comics en natuurlijk de fan conventies, dat inmiddels van een cultureel fenomeen gesproken mag worden. Zo te lezen zal 'Star Trek' voorlopig een fenomeen blijven en onderdeel van populaire cultuur wereldwijd.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen