search
Regisseur Guillermo Del Toro komt met nieuw stop-motion animatieproject voor Netflix
Films / Nieuws

Regisseur Guillermo Del Toro komt met nieuw stop-motion animatieproject voor Netflix

Na het succes van 'Pinocchio' komt Del Toro met een nieuw stop-motion animatieproject 'The Buried Giant'.

Het volgende animatieproject van Del Toro voor Netflix is The Buried Giant. Wat weten we tot zover?

The Buried Giant


De regisseur werkt aan dit volgende project voor Netflix. Het gaat hier om een bewerking van de fantasyroman van de Nobelprijs winnende Britse schrijver Kazuo Ishiguro. Het boek The Buried Giant werd genomineerd voor de Fantasy Award 2016 voor de beste roman en de Mythopoeic Award for Adult Literature 2016. Tevens werd de roman zesde in de Locus Award 2016 voor beste fantasy roman.

Het verhaal


De focus ligt in het verhaal op een ouder Brits stel, Axl en Beatrice. Zij wonen in een fictief post-Arthuriaans Engeland waarin niemand langetermijn herinneringen kan bewaren. Na zich vaag te herinneren dat ze jaren eerder misschien een zoon hadden gehad, besluit het paar om naar een naburig dorp te reizen om hem te gaan zoeken.

Del Toro


Del Toro zal zowel produceren als regisseren. Samen met musicalschrijver Dennis Kelly gaat hij zich over het script buigen. Del Toro heeft zelf het volgende in een interview gezegd.

"The Buried Giant zet mijn animatiepartnerschap met Netflix voort en ons streven naar stop-motion als medium om complexe verhalen te vertellen en grenzeloze werelden te bouwen."

Netflix


Momenteel zijn er nog geen andere updates bekend over het project voor Netflix. Het kan nog wel even duren voordat deze komen.

Wel kan je, als je Pinocchio nog niet gezien hebt en toch nieuwsgierig bent naar het eerdere werk van Del Toro, deze streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen